Belgisch Hardsteen 

Wilt u uw interieur een mooie uitstraling geven? Belgisch hardsteen schenkt een uitzonderlijk karakter, of het nu hedendaags, klassiek of cottage is. Belgisch hardsteen weerspiegelt uw inborst en persoonlijkheid.

Belgisch hardsteen leent zich perfect voor vloeren, werkbladen, muren of meubels en stoelt op een levensgeschiedenis van meer dan 345 miljoen jaar. Een natuurproduct met mooie structuren dat door zijn elegantie eeuwig mooi blijft.

Belgisch Hardsteen is een ode aan uw smaak. Het is een sierlijke steen die aangenaam aanvoelt en uw verbeelding prikkelt.  Belgisch hardsteen is een steen met stijl en karakter die zich makkelijk laat combineren met hout, staal, glas of roestvrij staal. Belgisch hardsteen is makkelijk te onderhouden, hard, duurzaam en tijdloos. Het wordt door de tijd alleen maar mooier.

Wij vinden alleen de mooiste stenen uw aandacht waard, wij werken daarom uitsluitend met Belgisch Hardsteen van Carrieres du Hainaut, hier is de selectie uiterst streng en zonder toevoegingen. Daarom is dit kwaliteitslabel uw beste garantie.

Circulatieruimtes met Belgisch Hardsteen

Uw hal weerspiegelt uw stijl. Belgisch Hardsteen biedt u tal van creatieve mogelijkheden en perspectieven om uw inkomhal, gangen en trappen eruit te laten springen.

Wilt u harmonie tussen de verschillende ruimtes of speelt u liever met contrasten? Met de vele gevarieerde afwerkingen kunt u spelen met volumes en licht.

Belgisch Hardsteen is bijzonder geschikt voor intensief gebruikte vloer- en wandbekledingen.

Leefruimtes met Belgisch Hardsteen.

Houdt u van eigentijdse interieurs met rechte lijnen? Zweert u eerder bij een gezellig interieur? Of voelt u zich beter thuis met klassiek? Belgisch Hardsteen is tijdloos, modebestendig en past bij alle interieurstijlen.

Uw vloer van Belgisch Hardsteen zal door de jaren donkerder worden en een mooi patina krijgen. Dat geeft hem nog meer karakter. Ook uw muurdecoratie van Belgisch Hardsteen, vensterbanken, meubilair en decoratieve elementen kan u spelen met formaten. Zo geeft u persoonlijke toets aan uw interieur.

Belgisch Hardsteen wordt ook graag toegepast rond de haard. Dit materiaal is hitte bestendig en daardoor uitstekend geschikt als haardbekleding. Van gladde of gestructureerde tot ruwe afwerkingen. De mogelijkheden in Belgisch Hardsteen zijn eindeloos.

Keukens met Belgisch Hardsteen

Uw keuken is een warme en inspirerende plek, waar u graag de tijd neemt om de smaken te herontdekken. Een prachtige leefruimte, charmant en authentiek net zoals Belgisch Hardsteen.

Belgisch Hardsteen is stevig, niet poreus en bestand tegen thermische schokken. U kan er in alle vertrouwen op kokkerellen, in perfect hygiënische omstandigheden. Daarnaast vinden we een gootsteen in lichtblauw gezoet Belgisch Hardsteen met een afwerkrand in donkerblauw gezoet Belgisch Hardsteen. Geef uw keuken een mooie uitstraling met een aanrechtblad en achterwand van Belgisch Hardsteen.

Belgisch Hardsteen is de ideale keuze voor uw keuken / aanrechtblad. Met de schakeringen van licht grijsblauw tot donkergrijs en zwart past hij in elk interieur en beantwoordt hij aan iedere smaak.

Vochtige ruimtes met Belgisch Hardsteen

Belgisch Hardsteen gebruiken in uw badkamer douche, binnenzwembad of als wastafelblad, is als een eerbetoon brengen aan zijn oorsprong. Belgisch Hardsteen heeft een warme uitstraling. Daarom vindt u deze steen zo vaak terug in hammmams, sauna’s, spa’s en andere wellnesscentra. De steen past zicht perfect aan de temperatuur van de ruimte aan en houdt de warmte vast. Het satijnzachte contact met de tegels voelt als een streling voor uw voeten.

Hoe onderhoud u Belgisch Hardsteen?

Belgisch Hardsteen heeft tal van tijdperken en tijdevoluties meegemaakt. Het is een levende materie die met de jaren meer patina krijgt. Zijn uitzicht vertelt het verhaal van de generaties die ermee zijn opgegroeid. Laat de Belgisch Hardsteen gerust de sporen van het leven dragen, het zal hem nog meer aan karakter en charme schenken. De hardheid en de niet poreusheid van Belgisch Hardsteen vormen een natuurlijke bescherming tegen dagelijkse aanslagen van het leven.

Eenvoudige tips om zijn mooie uitstraling te behouden. 

DOEN

Laat de steen na het plaatsen 2 tot 3 maanden goed uitdrogen. Zo krijgt het vocht in de mortel/lijm tijd om te verdampen.

NIET DOEN

Vermijd gedurende de eerste 3 maanden na plaatsing om de Belgisch Hardsteen met veel water of zeep te wassen.

DOEN

Voor de behandeling voor een vlot dagelijks onderhoud, reinigt u de Belgisch Hardsteen grondig met natriumbicarbonaat of een reinigingsproduct voor natuursteen (Lithofin)

DOEN

Om uw Belgisch Hardsteen te beschermen,behandelt u die best met een water en of olieafstotend product. Geef de voorkeur aan producten op basis van water om de lichte tinten te behouden. Olieafstotende producten versterken de kleur en het patina effect.

DOEN

Gebruik vooral gewoon, zuiver water voor het regelmatig onderhoud van uw Belgisch Hardsteen. Wilt u toch zeep gebruiken kies dan eerder zeep van het type “ Marseillezeep”. Om te vermijden dat regelmatige onderhoudsbeurten met zeep de steen zouden verdonkeren en het patina effect nog versnellen, reinigt u de steen af en toe met zuiver water, of met toevoeging van een beetje ammoniak of natriumbicarbonaat.

NIET DOEN

Gebruik geen zuurhoudende of chemisch onderhoudsproducten en ook geen antikalkproducten bestemd voor sanitaire installaties. Voor intensieve reiniging kiest u best specifieke producten voor natuursteen, zoals Lithofin.

DOEN

Reinig best vervuilde oppervlakken zo snel mogelijk met een doek en wat water. Als u de vlek pas later opmerkt, kan u eventueel een beetje afwasmiddel gebruiken.

DOEN

Volg nauwgezet de instructies op van de fabrikant van reinigingsproducten voor natuursteen. Gebruik de juiste dosering van het product. Doe vooraf een test op een strook Belgisch Hardstee die minder in het zicht ligt.

Vraag hier je offerte aan