Girolami NatuursteenĀ verzorgt in de regio veel onderhoud aan grafmonumenten, ook renoveren wij oude monumenten die door de jaren heen veelal zijn aangetast door het weer.
Een grafmonument heeft onderhoud nodig. Dit is sterk afhankelijk van het gekozen materiaal. Zo behoeft graniet nauwelijks onderhoud en dit beperkt zich veelal tot het verwijderen van opgespatte grond of groene aanslag, met water of met een reinigingsmiddel. Een monument van marmer of kalksteen vraagt iets meer onderhoud.Oude monumenten geven vaak een vervallen indruk, terwijl deze door een renovatie beurt weer verrassend nieuw lijken.

Wij adviseren de nabestaanden altijd om na de renovatie van een monument een onderhoudscontract te nemen. Het monument zal in het voor- en najaar gereinigd worden door onze mensen. Het monument zal dan nooit meer een vervallen indruk hebben. U kunt er ook voor kiezen deze zelf te reinigen om de uitstraling te behouden.

In de meeste gevallen zal het renoveren op de begraafplaats gebeuren. Een standaard procedure is het schuren en reinigen van het monument en het bijwerken van de inscriptie.